Prijava

Trenutno poteka akcija brezplačne objave ponudb.

Pečena raca z mlinci in rdečim zeljem

Sestavine

  • 1-2 raci
  • 150g masti
  • 100g prekajene slanine
  • 1dl rdečega vina
  • 1kg rdečega zelja
  • 1 čebula
  • 2 jabolki
  • 1 žlica moke
  • sol

 

Postopek priprave

 

Raco očistimo in nasolimo. Slanino narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo raco po prsih. Položimo jo v pekač, segrejemo 80g masti in jo prelijemo po raci.

Pečemo pri zmerni vročini, dokler se ne zmehča. Med pečenjem jo polivamo s sokom, ki smo ga napravili iz vina, vode in masti ter lastnega soka race.

Medtem, ko se raca peče, pripravimo zelje. Narezano zelje dušimo z nastrganimi jabolki na masti in sesekljani čebuli. Večkrat ga premešamo in mu prilijemo malo vina in vode. Nazadnje k zelju primešamo žlico moke, ga popražimo, zalijemo, solimo in prevremo.

 

K jedi ponudimo mlince.

Zadnje objave