Prijava

Trenutno poteka akcija brezplačne objave ponudb.

Frtalja z zelišči

Frtalija je značilna za Goriška brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtajlo so osnovne tru sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso in pršutom.

 

Sestavine

2 jajci

3 žlice moke

pest zelišč: koromač, srčno zelje, beli vratič, rman, drobnjak, salvija itd...

sol po okusu

2 dcl meka

olje

 

Postopek priprave

Jajca, moko in mleko stepemo ter primešamo sesekljana zelišča. Tako pripravljeno maso vlijemo v ponev na vroče olje (1 cm debelo) in počasi cvremo na obeh straneh. Postrežemo vročo, skupaj s svežo sezonsko solato.

Zadnje objave