Prijava

Trenutno poteka akcija brezplačne objave ponudb.

Štruklji v juhi

Na Dolenjskem so se nekoč štruklji jedlo le v juhi. Postregli so jih ob žetli ali ob mlačvi. Kuhali so jih v krušni peči. Štriklje v juhi pripravljamo skozi vse leto, še posebej se priležejo v hladnih zimskih dneh.

 

Sestavine za testo

20 dag moke

1 jajce

sol

malo olja

mlačna voda

 

Sestavine za nadev

50 dag skute

2 jajci

sol

smetana (najboljša je gosta domača smetana, ki jo poberemo s kuhanega mleka, sicer je pa vseeno. Če je skuta bolj kisla dodamo malo sladke smetane in obratno.)

2 l vode

 

Postopek priprave

Iz sestavin zamesimo vlečeno testo in ga pustimo počivati 30 min. Na tanko ga razvaljamo, razvlečemo in potresemo z nadevom. Zvijemo ga v tanjši svalek ter ga z robom krožnika narežemo v 5 cm dolge štruklje.

Štruklje nato kuhamo 15 min v slanem kropu, kateremu dodamo malo smetane. Juho, v kateri smo kuhali štruklje, takoj postrežemo.

 

Dober tek!

 

Zadnje objave