Prijava

Trenutno poteka akcija brezplačne objave ponudb.

Oljkarji jamčijo, da je njihovo olje res slovensko

Časopis Finance je danes poročal o ponarejanju oljčnega olja. V članku se sklicuje na rimski časopis La Repubblica, ki pravi, da 80 odstotkov »italijanskega« oljčnega olja prihaja iz tujine. Kot poročajo Finance, proizvajalci kupijo oljčno olje v drugih sredozemskih državah, ga razredčijo, dodajo dišave in ga označijo kot »proizvedeno v Italiji«.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) opozarja, da se tovrstno olje, vprašljivega porekla in kakovosti, pojavlja tudi na trgovskih policah v Sloveniji. Potrošnikom svetuje, da kupujejo preverjeno in kakovostno oljčno olje slovenskih oljkarjev, ki zagotavljajo, da je njihovo olje pridelano iz slovenskih oljk. Slovenski oljkarji dobivajo za kakovost oljčnih olj številna priznanja tako doma kot v tujini. KGZS ob tem poudarja, da se pri nas izvaja temeljit nadzor nad pridelavo hrane.

KGZS se zavzema za nakup in prodajo lokalno pridelane hrane, ki temelji na kratki verigi »od kmeta do kupca«. Z namenom omogočiti potrošnikom nakup kakovostne hrane s slovenskih kmetij je KGZS med drugim postavila tudi spletni portal Kupujmo domače. Na tem portalu je zbrana ponudba slovenskih kmetij, ki se vsakodnevno dopolnjuje, in prav tukaj lahko najdete ponudbo kakovostnega oljčnega olja.

Zadnje objave