Prijava

Trenutno poteka akcija brezplačne objave ponudb.

Bujta repa

Sestavine:

  • 1kg pravilno kvašene kisle repe
  • mesnate svinjske kosti po želji
  • kozarec oprane prebrane prosene kaše
  • žlička maščobe
  • žlica gladke moke
  • čebula
  • česen
  • lovorjev list
  • majaron
  • ščepec soli in kumine
  • za prežganje rdeča paprika in moka

 

Priprava:

Kislo repo operemo. Skuhamo jo v začinjeni vodi. Vode naj bo toliko, da prekriva repo.Posebej kuhamo hrbtne mesnate svinjske kosti z dodatkom jušne zelenjave in soli. Repo z dodatkom začimb (lovor, poper, kumina) kuhamo na zmernem ognju približno eno uro. Po vrhu kuhane repe potrosimo oprano in prebrano proseno kašo ter strt česen. Pripravimo svetlo prežganje in na maščobi prepražene moke, sesekljane čebule in rdeče paprike.

 Prežganje gosto zakuhamo, ter dodamo juho od kuhanim mesnih kosti, da je repa primerno gostljata. Na koncu dodamo meso, ki smo ga pobrali s kuhanih kosti.

K bujti repi najpogosteje ponudimo kašne klobase (krvavice) iz prosene ali ajdove kaše in ajdove kaše z dodatkom krvi ter svinjsko pečenko.

Zadnje objave