Prijava

Trenutno poteka akcija brezplačne objave ponudb.

Dušeno rdeče zelje

Sestavine

 

  • 750 g rdečega zelja
  • 3 žlice limoninega soka
  • 60g čebule
  • 40g olja
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 100g jabolk
  • 1 strok česna
  • 1dl rdečega vina
  • sol
  • klinčki
  • lovorov list
  • 2dl vode
  • jušna kocka

 

Priprava

 

Zelju odstranimo zunanje liste in trde sredice. lepe liste operemo in narežemo na tanjše rezine. rezance pokapamo s polovico limoninega soka.

Čebulo sesekljamo na drobne koščke.

 

V posodo z oljem stresemo sladkor in počakamo da porumeni nato pa dodamo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo narezano rdeče zelje, dobro premešamo in  dupimo 5min.

 

Jabolka dobro operemo, olupimo, narežemo in pokapamo s preostalim limoninim sokom.

Česen olupimo insesekljamo.

 

Ko je zelje že nekoliko mehko, dodamo naribana jabolka, prilijemo rdeče vino, dodamo sol, klinčke, lovorov list in česen.

 

Vse skupaj dušimo še 20min, med dušenjem pa zelje zalivamo z vodo v kateri smo raztopili jušno kocko.

 

 

Nasvet

 

V dušeno zelje lahko dodamo tudi na kocke narezano slanino. Dodamo jo takrat, ko na olje dodamo čebulo.

Zadnje objave